Quinoakoekjes met chocolade

Quinoakoekjes met chocolade

Hoogtijd om eindelijk, na tal van workshops mijn quinoakoekjes-recept prijs te geven. 

Ze bevatten geen geraffineerde suikers en wie mij kent weet dat ik dol ben op chocolade. En jawel, ik voeg er stukjes van 70% of soms meer aan toe omdat de combi heerlijk is. Zoeten doen we met dadelsiroop. Zo hoef je niet te prutsen met het mixen van dadels om ze mooi verdeeld te krijgen in je beslag. 🙂 

Klaar voor? Komt ie! 

Quinoakoekjes met chocolade

Ingrediënten

  • 100g quinoavlokken 
  • 60g amandelmeel 
  • 3 lepels fijngehakte hazelnoten (of hazelnootmeel)
  • 2 eitjes
  • 4 lepels dadelsiroop 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 70% chocoladeparels
  • 2 el rijstemelk (indien te droog)

Werkwijze

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Weeg alle droge ingrediënten af. 
  • Breek de eitjes in een bolkom en roer ze los. 
  • Voeg bij het eimengsel de dadelsiroop toe. 
  • Roer nu voorzichtig de droge ingrediënten er bij. 
  • Is de massa te droog? Voeg dan een beetje per keer rijstemelk toe. 
  • Verdeel in porties op je bakplaat. 
  • Duw in de koekjes een stukje chocolade. 
  • Bak 14 minuten op 180 graden. 
  • Laat afkoelen op een rooster voor een krokant koekje.
  • Bewaar in een gesloten pot om ze heerlijk vers te houden. 

Maak je dit receptje zelf?

Laat je me even weten hoe jij de koekjes ervaart? Deel een foto van het eindresultaat op sociale media en tag me. Of zend even een berichtje. 🙂 

Liever gewoon koekjes komen eten in combi met bijleren op een ludieke, luchtige en vooral niet saaie manier? Dan kan je jou altijd inschrijven op 1 van de workshops in onze kalender. 
Liefs, 

Evelien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch